KENWOOD Eindopdracht – School Examen

“Unleash the sound of your soul”

Het project ging over een merk en het ‘probleem’, wij als studenten moesten dit probleem oplossen door middel van ontwerp. Ik had KENWOOD gekozen als mijn merk en het probleem wat ik erbij had gevonden was dat mensen twijfelen bij het kopen van geluidsinstallaties voor thuis, omdat het een grote stap is en mogelijk moeilijk is om te begrijpen.

Als oplossing hiervoor heb ik ervoor gekozen om een ontwerp voor een ruimte te maken waar mensen kunnen leren over KENWOOD en de audio systemen op interactieve manieren, zoals spelletjes en kleine opdrachtjes. Als aanvulling hierop kunnen mensen ervaren hoe het is om een KENWOOD audio systeem in huis te hebben met een film ruimte en een muziek ruimte. Als laatste kunnen mensen dan hun eigen systeem samenstellen en krijgen ze het systeem thuisgestuurd.

Ik ben erg blij met de resultaten en het eindresultaat van mijn ontwerp, en dan heb ik het nog niet over de maquette en het leren van een nieuw programma, Blender. Het was stressvol maar een goede ervaring!

Het project begon met het onderzoeken van het merk en kijken naar iets wat we konden verbeteren met ruimtelijke vormgeving. Op een punt in mijn proces was het even moeilijk om door te gaan, maar met hulp van docenten en medestudenten zijn we allemaal tot het einde gekomen.

Binnen het project heb ik een look en feel gemaakt:

Na het ontwerpen van de look en feel ben ik verder gegaan met het onderzoeken van oplossingen in materialen, vormen, kleuren, tone of voice en zo voort. Hieronder mijn schetsproces:

Mijn uiteindelijke schetsen:

Binnen in de kamers, kamer 1 is voor het leren, kamer 2 is waar mensen kunnen ervaren hoe het is om films te kijken met KENWOOD, kamer 3 is waar mensen kunnen ervaren hoe het is om muziek te luisteren met KENWOOD en de laatste kamer is waar mensen hun eigen audio systeem kunnen samenstellen.

Blender renderingen:

Ook moesten we een maquette maken:

Het eindresultaat:

error: This content is protected! Thank you for understanding!