Het Houtens – Keuken Signing

Ik had het voorrecht om een leuk ontwerp te maken waarin studenten leren over koken, recepten en werken in een keuken. Het ontwerp moest er leuk uitzien maar op hetzelfde moment ook educatief. Ik had volledige creatieve vrijheid en wilde graag beginnen aan het maken van een ontwerp die ook geïnstalleerd kon worden door Signing en Wayfinding studenten. Ik moest wel nadenken over kleuren en dit was wel een uitdaging voor mij. Tijdens het maken heb ik veel geleerd en ik ben zo blij met de resultaten! Ik hoop dat het ontwerp lang blijft zitten zodat de school er lang plezier van kan hebben! Een beetje van het proces:

Ik begin al mijn projecten met een brainstorm sessie waarin ik dingen opschrijf en op Pinterest kijk voor inspiratie, dat ziet er dan een beetje zo uit:


Na het brainstormen start ik met schetsen, eerst op papier en dan digitaal.


Als ik blij ben met de schetsen en het globale idee, maak ik mock-ups met de schetsen om een idee te krijgen van waar ik welk element wil plaatsen zodat het er het beste uit ziet. Deze versies stuur ik naar de klant om te zien hoe zij zich erover voelen.


Als de klant blij is met het ontwerp, kijk ik naar de mogelijkheden in kleuren en waar ik me aan moet houden. Daarna werk ik het ontwerp uit in Adobe Illustrator op ware grootte. Dit is hoe het eruit ziet:


Als laatste is het vinyl geïnstalleerd door de studenten van Signing en Wayfinding opleiding. Het eindresultaat is geweldig en ik ben blij met de ontwerpen en kleuren!

error: This content is protected! Thank you for understanding!